Vaar-dagtocht

op reis door de Brabantse Biesbosch

.

Samen met ons een hele dag zwerven door de Brabantse Biesbosch, het gevoel om verdwaald te zijn, samen genieten van het prachtige gebied.
Na het uitvouwen van de kaart van de Biesbosch begint onze reis door het soms ruige landschap.
Waar kunnen we varen, hoe hoog staat het water, waar willen we even aan land. Dit zijn enkele van de vragen die we samen met u kunnen oplossen. In dit gebied met zijn rijkdom aan sagen en legenden maken we samen met u een reis door de cultuurgeschiedenis. 

Als we de motor stop zetten, ervaren we hoe geweldig het is om in de stilte het landschap van riet en wilgen langzaam aan ons voorbij te zien gaan. Genietend van een kopje koffie of thee dobberen we rustig het kreekje door. Gaat het niet snel genoeg, dan kunnen we de boot altijd zelf een handje helpen door mee te bomen. Aanleggen bij een oude kade, boven op de grasdijk genieten van een weids uitzicht over de rietlanden. Wandelen langs het domein van reigers, rietzangers en blauwborsten. 

Een dag is veel te kort om het hele Nationaal Park te doorkruisen. Tijdens onze zwerftocht door het gebied kunnen wij een bezoek brengen aan een griend, een eendenkooi of de Amaliahoeve.

Een griend 

Wandelen op de Deeneplaat of de Doolhof, beide oude hakgrienden.
In deze grienden is de cultuur van wilgen hakken grotendeels verloren gegaan en verschijnt een nieuwe natuur.
Waar vroeger de griendwerkers hun zware arbeid moesten verrichten, gaan wij genieten van rust en stilte.
Wie oog heeft voor flora en fauna is hier zeker op zijn plaats.


De eendenkooi


Wij bevinden ons aan de noordkant van de Brabantse Biesbosch en maken samen met u een tocht dwars door het hart van de Biesbosch om een bezoek te brengen aan een eendenkooi. Kende het gebied vroeger diverse eendenkooien, momenteel is er slechts nog één te bezoeken. De Reuserkooi op de Hofmansplaat bevindt zich in een prima staat van onderhoud. Tijdens de wandeling over de eendenkooi hoort u hoe één man met zijn kooikerhondje het gehele jaar door een dagtaak had aan het vangen van eenden.
Amaliahoeve


De grote landbouwschuur Amalia uit 1938 is een rijksmonument.   
Vanuit de hoeve hebben we een prachtig uitzicht op wat ooit een landbouwpolder is geweest. Sinds 2001 is het een natuurontwikkelingsgebied. Allerlei watervogels vinden er hun rust en de Schotse hooglanders zijn hier thuis. We kunnen vanuit de hoeve polder de Kwestieus rondlopen.
Het terrein van de hoeve is gratis te bezoeken.Samen met u bespreken wij een dagprogramma, zodat u ten volle kunt genieten van uw reis.
Ook uw kinderen krijgen van ons voldoende aandacht en ruimte om er een fijne reis van te maken. 

Bijzonderheden:

Zwerven door de Biesbosch met een Biesboschgids.
Vertrek om 10.00 uur, we zijn terug in de haven omstreeks 17.00 uur.
Lunch zelf meenemen.

Tip: Zwerven kan ook van de middag tot de schemer.

  Prijsopbouw dagtocht:

             € 70,-- pp     4 t/m 12 jaar  € 60,--
              
minimaal 2 personen

        
bent u graag alleen met ons op 
         de schouw, dan betaalt u € 130,--

 
  
incl. koffie / thee aan boord